Bosna i Hercegovina     | 23.07.2021. 16:06 |

FUZIP - Nastavak aktivnosti u okviru projekta EU4FITO-BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - U sklopu nastavka aktivnog učešća Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) u projektu EU4FITO–BiH, danas je u prostorijama Sektora granične inspekcije FUZIP na graničnom prijelazu (GP) Orašje, održan sastanak s Eduardom Uccierom, rezidentnim twinning savjetnikom i njegovim kolegama, predstavnicima projekta Podrške EU izgradnji kapaciteta fitosanitarnih inspektorata u BiH.

Predstavnici FUZIP-a - Muamer Terzić, pomoćnik direktora u Sektoru granične inspekcije, Merima Tanović, pomoćnica direktora u Kabinetu direktora i federalni fitosanitarni inspektori na GP Orašje upoznali su goste sa specifičnostima sistema i praksi fitosanitarnog nadzora u FBiH te im omogućili uvid u aspekte svakodnevnog rada fitosanitarnih inspektora na granicama.

Ucciero je iskazao zadovoljstvo stepenom i intenzitetom angažmana predstavnika FUZIP-a u projektnim aktivnostima, te predložio dalje konkretne korake za nastavak saradnje u razvoju inovativnih softverskih rješenja kroz nadogradnju postojećeg informatičkog sistema za upravljanje graničnim inspekcijama (BIMS) i razvoj posebne aplikacije za fitosanitarne inspektore koja će biti usklađena s praksama u Evropskoj uniji.

Realizacija spomenutih aktivnosti će započeti nakon stvaranja pretpostavki usklađivanjem zakonodavnog okvira u ovoj oblasti planiranim u oktobru ove godine, saopćeno je iz FUZIP-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu