Bosna i Hercegovina     | 27.07.2021. 15:30 |

Ministrica Turković primila u oproštajnu posjetu nizozemskog ambasadora Vosa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, danas je primila u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Nizozemske Reinouta Vosa.

Ministrica Turković se zahvalila ambasadoru Vosu na aktivnostima i radu u proteklim godinama na unapređenju i jačanju odnosa dvije zemlje, a posebno je istakla zahvalnost Kraljevini Nizozemskoj, koja u kontinuitetu pruža podršku i pomoć Bosni i Hercegovini, što potvrđuje i činjenica da se ova zemlja nalazi na petom mjestu najznačajnijih investitora u našoj zemlji, saopćeno je iz Ministarstva Vanjskih poslova BiH.

S ciljem unapređenja bilateralnih odnosa dvije zemlje, naglašena je važnost uzajamnih posjeta na visokim nivoima u narednom periodu.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja i o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a koja se prije svega odnosi na posljednju odluku visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida, ali i na rasprave vezane za izmjene Izbornog zakona u BiH.

Ministrica Turković i ambasador Vos su se usaglasili da Bosna i Hercegovina treba snažno nastaviti provoditi reforme na putu ka Evropskoj uniji, te istakli važnost funkcionalnog pravnog sistema i poboljšanja poslovnog ambijenta i ekonomskog razvoja zemlje.                                                                                                                                         

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu