Stranačke aktivnosti     | 27.07.2021. 16:47 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

MEDIJIMA                                                                                                   Sarajevo, 27.07.2021.

 

Predsjednik SDP BiH pisao Inzku, tražeći uskraćivanje primanja svim dužnosnicima koji učestvuju u neustavnoj blokadi institucija


Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, danas se obratio Visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku. U pismu  Inzku predsjednik Nikšić poziva Visokog predstavnika da donese odluku kojom će izabranim, imenovanim i uposlenim dužnosnicima u institucijama Bosne i Hercegovine na svim razinama, koji odluče svjesno i namjerno bojkotovati radne obaveze, biti uskraćeno isplaćivanje plata i doprinosa jer takvim postupanjem onemogućavaju i spriječavaju funkcionisanje institucija sistema.

Također, zatražio je da se popratnom odlukom ovlaštenja imenovanih rukovodilaca javnih organa i institucija koji budu izbjegavali svoje radne obaveze biti prenesena na njihove zamjenike, pomoćnike ili druge neposredne podređene koji će obnašati te poslove.

Predjsednik Nikšić je istakao da ovakvu odluku smatra korisnom jer vjeruje da će doprinijeti brzoj deblokadi rada institucija, s obzirom na iskustva koja pokazuju da su spomenutim grupacijama lični interesi i beneficije ipak prioritetni. Donošenje ovakve odluke predsjednik Nikšić smatra nužnim korakom i kako bi se osiguralo da nasljednik Inzka, Christian Schmidt, prvog radnog dana ne zatekne stanje potpune blokada institucija i nepotrebno produbljene političke krize.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu