Regija     | 29.07.2021. 11:31 |

Slovenski ministar o opasnosti novog vala i nužnosti cijepljenja

FENA Agencije

LJUBLJANA, 29. srpnja (FENA) - Slovenski ministar zdravstva dramatično je u četvrtak upozorio na potrebu bržeg cijepljenja, kako bi se spriječila opterećenost zdravstvenog sustava na jesen, iznijevši moguće "crne" procjene kretanja zaraze.

"Ako ne spriječimo li širenje virusa cijepljenjem, opet ćemo morati uvesti restrikcije", kazao je Janez Poklukar u razgovoru za ljubljansko "Delo" upozorivši na procjene znanstvenika o mogućnosti da blizu 2.000 ljudi u studenome bude u bolnicama Sloveniji sa zarazom covidom-19, što bi izmaklo kontroli. 

Premda je ovih dana novih zaraza relativno malo, te malo hospitaliziranih pacijenata, brojevi bi uz sadašnju nisku procijepljenost populacije mogle idućih mjeseci skokovito rasti, upozorio je ministar.

U Sloveniji je trenutno necijepljenih oko 1,2 milijuna od 2,1 milijuna ukupne populacije, pa bi uz takvo stanje i širenje dominantne delta varijante virusa na vrhu mogućeg jesenskog vala svaki dan moglo biti 5800 novozaraženih, od čega bi ih trećina imala dugotrajne posljedice bolesti, dramatično je upozorio slovenski ministar.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu