Regija

U Sloveniji 99 novozaraženih koronavirusom

Agencije, Ilustracija

LJUBLJANA, 29. srpnja (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 99 zaraza koronavirusom, više nego prethodni dan, kada je bilo 84 slučaja, a veći je i udio pozitivnih testova - 6,7 posto, objavilo je u četvrtak slovensko ministarstvo zdravstva.

U bolnicama je trenutno 29 covid pacijenata, osam od njih na intenzivnim odjelima, no nijedan oboljeli u zadnja 24 sata nije umro.

 Na tjednoj razini, broj novih zaraza povećan je za 41 posto, broj  aktivnih slučajeva zaraze također je povećan i iznosi 918. Sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu iznosi 68, a incidencija na 100.000 stanovnika je 43, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Virus će i dalje biti prisutan, a idućih mjeseci zaraze će se povećavati jer prelazimo u jesensko vrijeme, kazala je u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV glavna epidemiologinja Mateja Logar. Ona je upozorila na potrebu strogog pridržavanja pravila PCT (preboljeli, cijepljeni, testirani) kao uvjeta za održavanje nekih djelatnosti, te za mobilnost građana i njihovo sudjelovanje u javnom životu, ali i na potrebu da se cijepi što veći dio populacije, prenosi Hina.

(FENA) M.K.