Bosna i Hercegovina     | 02.08.2021. 13:21 |

Na inicijativu mladih u Petoševcima postavljene oglasne table

FENA Saopćenje

LAKTAŠI, 2. augusta (FENA) - Mladi Mjesne zajednice Petoševci su kroz učešće na projektu "Laktaši Local Youth Development" došli do inicijative postavljanja oglasnih tabli.

Naime, Petoševci su mjesna zajednica koja broji oko 600 stanovnika i svakodnevno postoji potreba za oglašavanjem različitih aktivnosti. Međutim, svaki put oglasi bivaju postavljeni na okolno drveće, na autobuska stajališta, na uličnu rasvjetu i slično, a nakon isteka niko ih ne odloži u otpad. 

- Ovim projektom želimo podići svijest o značaju očuvanja životne sredine i pravilnom oglašavanju u mjesnoj zajednici. Najvažnije od svega, cilj nam je bio da stanovnici naše mjesne zajednice ne ostaju uskraćeni za informacije o različitim aktivnostima - izjavila je Jelena Radetić. 

Volonterska akcija postavljanja oglasnih tabli je prošla uspješno. Stanovnici MZ Petoševac sada imaju jedinstveno mjesto na kojem imaju priliku da se informišu, a ujedno životna sredina će biti znatno očuvana i osigurana od daljeg zagađenja.

- Smatram da smo ovim postupkom u velikoj mjeri omogućili našem stanovništvu pravi pristup informacijama koje su njima značajne - kazao je volonter Živko Lekić.

Aktivnost se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) #USAID #IOMBIH #BHRI.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu