Bosna i Hercegovina     | 04.08.2021. 18:48 |

Tužiteljstvu BiH predati osumnjičeni lišeni slobode u okviru akcije MUP-a RS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. augusta (FENA) - Tužiteljstvu BiH predati su osumnjičeni koji su lišeni slobode u okviru akcije MUP-a RS, u kojoj je u Banja Luci uhićena osoba koja se dovodi u vezu sa tzv. “kavačkim klanom” - saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

U saopćenju se navodi da su pripadnici MUP-a Republike Srpske, danas u popodnevnim satima, uz visoke mjere osiguranja, predali tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode jučer u policijskoj akciji u Banja Luci.

Također, osumnjičeni državljanin Crne Gore, koji je lišen slobode u policijskoj akciji bit će predat Sudu BiH, sukladno provođenju ekstradicijskog postupka.

Tužitelj Tužiteljstva BiH ispitat će osumnjičene u okviru predmeta organiziranog kriminala u kojima u suradnji s partnerskim institucijama regiona, istragu vodi Tužiteljstvo BiH.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će tužitelj donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu - navodi se u saopćenju Tužiteljstva BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu