Regija     | 05.08.2021. 15:20 |

Ugostitelji u Crnoj Gori u ponedjeljak najavili prosvjede u više gradova

FENA Internet

PODGORICA, 5. kolovoza (FENA) - Ugostitelji Crne Gore najavili su od ponedjeljka prosvjedna okupljanja svih ugostitelja zbog posljednjih epidemioloških mjera koje su donijele zdravstvene vlasti u toj zemlji.

Ugostitelji Crne Gore podsjećaju da je tim mjerama predviđeno da svi ugostitelji, ukoliko žele raditi, moraju biti cijepljeni, javlja RTCG.

Također, svi gosti koji borave unutar ugostiteljskih objekata moraju imati potvrdu o cijepljenju, negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, zatim dokaz da je osoba preboljela covid-19 infekciju i dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, ne starijem od 48 sati.

 "Više puta smo apelirali na Vladu Crne Gore da korigira aktuelne mjere jer su one diskriminirajuće, a ugostiteljima se ograničava pravo na rad i grubo krše njihova ostala osnovna prava", navode u priopćenju crnogorski ugostitelji.

 Napominju kako od ugostiteljstva živi između 25 i 30 tisuća  ljudi koji su zaposleni u tom sektoru, a da indirektno od te grane privrede ovisi mnogo više ljudi.

"NVO Ugostitelji Crne Gore najavljuje prosvjed u Podgorici, u ponedjeljak u 15 sati, Protesti će se održati u mirnoj atmosferi, uz poštovanje epidemioloških mjera koje se odnose na održavanje distance i nošenje maski, a održavat će se svakog dana dok institucije ne korigiraju trenutne mjere.

 Ugostitelji iz drugih gradova će, također, organizirati prosvjede, o čemu će javnost biti obaviještena, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu