Bosna i Hercegovina     | 05.08.2021. 16:10 |

Hadžibajrić podržao aktivnosti Evropskog pokreta u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo boravio je u službenoj posjeti Općini Stari Grad u Sarajevu i razgovarao s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Praštalo je Hadžibajrića informirao da Evropski pokret ove godine obilježava 15. godišnjicu i da će kroz tri vitalna projekta svečano obilježiti ljubilej.

Projekti koji će biti realizirani do kraja godine u šest lokalnih zajednica su "Dan i mjeseci Evrope u BiH 2021“, "Opšte-društveno-poslovno-politički Konvent O EU budućnosti BiH“ i poslovni "Forum Evropskog pokreta".

Praštalo je pozvao Hadžibajrića da Općina Stari Grad bude jedna od šest lokalnih zajednica u kojoj će biti realizirane navedene aktivnosti.

Hadžibajrić je podržao rad i aktivnosti Evropskog pokreta u BiH, prihvatio poziv i potvrdio učešće Općine u pripremi i realizaciji projektnih aktivnosti. 

Praštalo je odao priznanje Općini Stari Grad i načelniku Hadžibajriću, koji su u vrijeme pandemije Covid-19 potpuno oslobodili poslovne subjekte, korisnike poslovnih prostora na teritoriji općine, od obaveze plaćanja zakupa, što je bila izuzetna podrška privrednicima u najtežim vremenima. 

Ovim su načelnik Hadžibajrić i općina Stari Grad na najbolji način pokazali društvenu odgovornost, ali i solidarnost s privrednim subjektima, što je rijetkost i vrijedno pohvale, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu