Stranačke aktivnosti     | 09.08.2021. 13:03 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, prisustvovao je danas obilježavanju Svetog Pantelejmona, krsne slave Grada Bijeljina.

„Gradonačelniku, odbornicima i svim građanima Bijeljine upućujem iskrene čestitke povodom slave Grada. Bijeljina je danas moderan grad, centar regije i jedan od najznačajnijih stubova Republike Srpske, u kojem žive, rade i stvaraju brojni privrednici, čestiti domaćini i vrijedan narod“, istakao je Borenović.

On dodaje da je Bijeljina jedna od rijetkih sredina u regionu koja je odoljela brojnim ekonomskim, demografskim, a posebno političkim izazovima:

„Pored veoma složenih odnosa sa aktuelnom republičkom vlašću, neravnopravnog tretmana u raspodjeli javnih budžetskih sredstava, političkog konvertitstva, Bijeljinci su pokazali da se mogu izboriti sa svim aktuelnim problemima i graditi snažnu evropsku lokalnu zajednicu“, rekao je Borenović.

Govoreći o aktuelnom političkom stanju u BiH, Borenović je istakao da je, nakon nerazumnog i nepotrebnog nametanja Inckovog zakona, potrebno donositi razumne odluke, insistirati na unitrašnjem dogovoru, kako bi se prevazišlo stanje nakon nametanja te katastrofalne odluke koja ide u prilog samo radikalizaciji odnosa i retrogradnim političkim snagama, što svakako nije put napretka:

„Jedini način da se prevaziđe štetno Inckovo nametanje zakona je što prije postići unutrašnji dogovor oko ovog pitanja i kompromis sva tri naroda, poštujući ustavom predviđene parlamentarne procedure kako bi se zaustavile dalje političke turbulencije i dalje komplikovanje ionako zamršenih odnosa“, istakao je Borenović.

 

Banja Luka, 9.8. 2021.

Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu