Kultura     | 11.08.2021. 15:33 |

Sarajevo Film Festival bi na Ilidži trebao dobiti novu otvorenu scenu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11.avgusta (FENA) -Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra sastali su se danas kako bi ozvaničili saradnju, ali i razgovorali o mogućnostima proširenja saradnje u narednim godinama.

Publika će i ove godine moći uživati u programima Sarajevo Film Festivala u MMC – Kinu Ilidža, gdje će biti prikazivani najpopularniji filmovi, a projekcije će početi u petak, 13. augusta u 21.00 sat filmom „Deset u pola“ Danisa Tanovića, koji je jedan od dva filma otvaranja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala,saopćeno je iz Sarajevo film festivala

Muzur i Purivatra obišli su lokaciju Velikog parka na Ilidži, koji bi u narednim godinama trebao postati nova festivalska lokacija, odnosno novo veliko otvoreno kino.

-Fokus susreta bio je kako u narednim godinama možemo podignuti nivo saradnje, gdje bi veći i značajniji broj sadržaja Sarajevo Film Festivala prebacili na Ilidžu. Tim povodom smo došli i u ovaj park, koji ima veliki potencijal - da se napravi otvorena scena i da se kreiraju dodatni sadržaji. Prezentovali smo lokaciju direktoru Sarajevo Film Festivala, u nadi da ćemo naći rješenje kako da ove potencijale i resurse iskoristimo na najbolji način, za našu publiku - istaknuo je Nermin Muzur.

Purivatra je naglasio da bi se ova lokacija mogla pretvoriti u mjesto kulture gdje bi se tokom čitavog ljeta mogli održavati kulturni i umjetnički programi.

-Mislim da je ovo divan početak saradnje sa novim načelnikom Općne Ilidža Nerminom Muzurom. Planovi su vrlo ambiciozni. Ovaj dugoročni projekat bi trebao da ima sve elemente izvrsnosti i građenje jednog potpuno novog pristupa za kulturna dešavanja na području Ilidže, za koje smatram da može biti vrijedno ne samo za ovu općinu, nego i za Kanton Sarajevo, pa i regiju. Rekao bih čak da ovo mjesto može biti nešto više od kina, moglo bi se razviti u mjesto kulture gdje bi se tokom čitavog ljeta mogli dešavati programi i da postane novo omiljeno mjesto izlazaka za Sarajlije i brojne turiste- zaključio je Purivatra.

Saradnja Sarajevo Film Festival i Općine Ilidža započela je 2017. godine, na 23. Sarajevo Film Festivalu, saopćeno je.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu