Stranačke aktivnosti     | 14.08.2021. 18:09 |

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke (SDS)

FENA Saopćenje

Zbog čega se ponovo vrše ispitivanja tla u blizini zemljišta koje se sliježe ispred Univerzitetskog kliničkog centra RS, kada je njegov direktor Vlado Džajić nedavno tvrdio da su istraživanja urađena i da su pokazala da Klinički centar neće biti ugrožen, pita Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.  

On navodi da su jutros na parkingu pokraj UKC-a, a u neposrednoj blizini dijela zemljišta koje se sliježe zbog izgradnje garaža, koje će koštati 35 miliona KM, osvanule mašine, uređaji i ljudi koji, iako je vikend i nesnosne vrućine, vrše naknadna ispitivanja zemljišta.

„Iako je direktor UKC-a u svom odgovoru medijima na pitanje o opasnosti slijeganja tla izazvanog radovima na garaži doslovno u odgovoru rekao: ‘Ovdje je bilo deset inženjera najveće struke statičara koji su bušili tlo ovdje oko UKC-a i dozvolili i potpisali se kao sudski stručnjaci da se ovdje smiju raditi garaže i da neće biti ugrožen UKC’. Pitanje je, ako je bilo do sada tih deset inženjera, koji su od ’najveće struke’, zbog čega su došli i ovi jedanaesti i to sa svim uređajima i opremom“, kaže Stanić.

On pita da li su to nastupili neki novi momenti za koje javnost ne zna, ili raste strah da bi usljed jesenjih kiša moglo doći do još većih problema i klizanja tla.

 „Da li je kod tih deset inženjera statičara ’najveće struke’ nakon njihovog pominjanja u medijima naglo probuđena savjest, pa su zahtijevali dodatna bušenja i ispitivanja tla o čemu svjedoče jutrošnji snimci sa UKC“, kaže Stanić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu