Bosna i Hercegovina     | 18.08.2021. 15:25 |

BPK - Upitan odlazak goraždanskih planinara na Orijentiring prvenstvo u Zagrebu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 18. augusta (FENA) - Goraždanski planinari trebali bi predstavljati BiH na Međunarodnom orijentiring prvenstvu jugoistočne Evrope koje će se održati od 25. do 29. augusta u Zagrebu.

Međutim, predsjednik Planinarskog kluba „Goražde-Maglić“ Zajko Šovšić naglašava da je odlazak upitan zbog nedostatka finansijskih sredstava

„S nama su trebali učestvovati  i planinari iz Tuzle i Bosanske Krupe koji su već odustali iz istog razloga, a moguće je da se to desi i nama jer zaista finansije su problem. Iako smo izdvojili dio svojih sredstava to je nedovoljno jer nam je potrebno oko 5.100 KM“ - pojasnio je Šovšić.   

Podsjetio je da su planinari ostvarili plasman na ovo prestižno takmičenje zahvaljujući odličnim rezultatima i na istom takmičenju u Moldaviji gdje su BiH predstavljali 2019. godine i osvojili zlatnu medalju u kategoriji U-45.

 „Zaslužujući svojim rezultatima mi smo ispred Orijentiring saveza kandidirani da ponovo predstavljamo BiH. Imamo mladu, perspektivnu ekipu koja je imala želju u najboljem svjetlu predstavljati svoj grad, kanton i državu i steći značajna iskustva. Ove godine kandidirale su se sve skaninavske zemlje poput Švedske i Norveške, kod kojih je orijentiring maltene sport broj jedan a ukupno će nastupiti oko 450 učesnika iz 25 zemalja. Međutim, sve je izvjesnije da zbog novca nećemo imati tu priliku jer se sama kotizacija mora uplatiti ranije“ - naglasio je predsjednik PK „Goražde-Maglić“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu