Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Šarović: Jaz između nas i onih koji trenutno vode Srpsku je ogroman

Stranke iz Republike Srpske su se okupile oko odgovora na Inckovu odluku, jer je u pitanju opšti interes, ali u svemu osim kod ovog pojedinačnog pitanja mi i aktuelna vlast imamo različita mišljenja“, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On kaže da postoji ogroman jaz oko toga kako se vodi Republika Srpska, kakvo je stanje u društvu i put kojim ona sada ide.

U tom smislu se, dodao je Šarović, razlikujemo od aktuelne vlasti i nastavićemo potencirati na tome jer se kod životnih pitanja naši putevi razilaze.

„Srpska demokratska stranka smatra da pitanja razvoja ekonomije infrastrukture i promjene društva na bolje što prije moguće trebaju biti dominanta, a da paralelno sa tim treba rješavati i krizu izazvanu nametanjem odluke od strane Valentina Incka“, kazao je Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS, koja je danas održana u Banjaluci.

On je upozorio da nastala situacija ima potencijal da eskalira ukoliko glavnu riječ budu vodili nerazumni ljudi.

„Kriza u BiH konstantno raste od opštih izbora 2018. i formiranja aktuelne parlamentarne većine. Ključni krivci za to su oni koji danas upravljaju ili su nosioci vlasti, ne samo u RS, nego i na nivou cijele BiH, koji su na neki način provocirali i doveli do toga da danas razgovaramo o drugačijoj ulozi visokog predstavnika u BiH“, naveo je Šarović.

On je istakao da se stav SDS po pitanju visokog predstavnika nije promijenio na bilo koji način.

„SDS čvrsto ostaje pri stavu da ovoj zemlji ne treba visoki predstavnik i da ne treba njegova uloga u kojoj bi arbitrirao i donosio tako krupne odluke kao što su zakoni, jer to je isključivo nadležnost parlamenta“, kategoričan je Šarović.

Sektor za
politiku i medije
.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.