Servisne informacije     | 19.08.2021. 11:07 |

Polusatne obustave saobraćaja na putu Olovo-Zavidovići i na lokalitetu Vozuća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - U toku su deminerski radovi na regionalnom putu Olovo-Zavidovići, zbog čega na lokalitetu Solun-Crni potok u vremenu od 08.15 do 15.05 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja (uz propuštanje od 10 minuta), a na lokalitetu Vozuća (Vozuća-Ribnica) polusatne obustave su na snazi u vremenu od 08.00 do 15.30 sati (uz propuštanje od 15 minuta).

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi i u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20.00 do 05.00 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 06.00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Orašje, Prisika, Gradina, Zupci i Gabela Polje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu