Bosna i Hercegovina     | 20.08.2021. 13:51 |

Goraždanski planinari ipak idu na Međunarodno orijentiring prvenstvo u Zagreb

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20. augusta (FENA) – Članovi Planinarskog kluba ”Goražde – Maglić” ipak će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom orijentiring prvenstvu jugoistočne Evrope koje će biti održano od 25. do 29. augusta u Zagrebu – potvrdio je Feni predsjednik kluba Zajko Šovšić.

Podsjetio je da je njihov odlazak bio upitan zbog nedostatka finansijskih sredstava, ali da je hitnom intervencijom Vlade BPK Goražde i gradonačelnika Goražda omogućeno njihovo učešće.

- Zahvaljujući Vladi BPK Goražde na čelu s premijerkom Aidom Obućom jutros nam je na sjednici Vlade odobreno 2.000 KM a dio sredstava obećao nam je i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović tako da na sreću svih nas, nećemo biti u situaciji da odustanemo od ovog prestižnog takmičenja na kojem ćemo nastupiti kao predstavnici BiH – kazao je Šovšić.       

Podsjetio je da su sa Goraždanima trebali nastupiti i planinari iz Tuzle i Bosanske Krupe, koji su odustali iz istih razloga.

- Drago mi je da su naši zvaničnici prepoznali značaj učešća našeg kluba koji je kandidovan od strane Orijentiring saveza BiH na ovo prestižno takmičenje na koje smo se plasirali zahvaljujući odličnim rezultatima u Moldaviji gdje smo predstavljali BiH 2019. godine i osvojili zlatnu medalju u kategoriji U-45. Ove godine učestvuje oko 450 takmičara iz 25 zemalja i mi ćemo dati sve od sebe da naš grad, kanton i državu predstavimo na najbolji mogući način - kazao je predsjednik PK ”Goražde – Maglić”.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu