Bosna i Hercegovina     | 20.08.2021. 14:41 |

Vranić: U septembru otvaranje punkta hitne medicinske pomoći Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Na sastanku ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića i v.d. direktorice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Amre Bašić-Živadinović, danas je razgovarano o unapređenju saradnje, a izneseni su i planovi o načinu rada Hitne pomoći.

Tom prilikom je ministar Vranić izrazio podršku u pogledu zacrtanih ciljeva za naredni period, a koji se tiču procedure za uspostavu rendgen službe u Zavodu, upošljavanja novog kadra - ortopeda i gipsera, edukacije uposlenika, kao i otvaranja punkta hitne medicinske pomoći na području Općine Stari Grad.

Vranić je najavio da je otvaranje punkta planirano početkom septembra.

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić je ponudio renoviran prostor, prilagođen osobama s poteškoćama u kretanju u kojem će Hitna pomoć pružati zdravstvene usluge.

U JU Zavod za bolesti ovisnosti, delegacija Ministarstva zdravstva bila je u obilasku prostorija ustanove u pratnji v.d. direktorice Raseme Okić i njenih saradnika.

Tom prilikom, ministar Vranić se upoznao sa stanjem u zavodu, potrebama osoblja i njegovih štićenika.

Dogovorena je podrška Ministarstva u budućem radu i edukaciji uposlenika, kao i u organizaciji vakcinacije osoblja i štićenika Zavoda, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu