Kultura     | 23.08.2021. 14:29 |

Veliko interesovanje za ovogodišnji 3. "Avant + Una" Bihać film festival

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 23. augusta (FENA) - Ovogodišnje treće izdanje "Avant + Una" Bihać film festivala privuklo je zavidno interesovanje publike, ali i renomiranih filmskih autora i glumaca iz regiona. Festival je usmjeren ka svim socijalnim kategorijama i tematski podijeljen na dugometražne i kratke igrane filmove, dokumentarne, historijske i retro filmove, studenske filmove i dječiji program.

"Ponosni smo na treće festivalsko izdanje, jer djelujemo i radimo u čudnim okolnostima i vremenima. Posebno je značajno da je interes Gradske uprave, Gradske turističke zajednice, Nacionalnog parka Una i Javne ustanove Kulturni centar Bihać u dobroj mjeri zaživio i da sada imamo ojačane te stubove festivala. Imamo i potporu mladih ljudi, što je garant da će ovaj festival trajati, a svi posjetitelji prvi put uživaju i u najsavremenijoj tehnici. Zaista možemo reći da iz godine u godinu napredujemo u organizacijsko - tehničkom, ali i svakom drugom segmentu", rekao je direktor Festivala Mirsad Ćatić.

Publika će danas konkretno gledati dokumentarne filmove "Skok anđela", "Džemo" i "Balet u Sarajevu", te igrane filmove "Ime naroda" i "Plavi cvijet". Bit će organizirana i filmska radionica "Kuda ide film".

"Oduševljena sam festivalskim sadržajima, organizacijskim napretkom i općenito festivalskim ambijentom. Ovo je već sada respektabilan festival, s intencijom da postane zaista velika priča u regionu. Ljepota Bihaća i Une, u kombinaciji s nekim od najboljih regionalnih filmova najbolja su pozivnica za sve", kazala je hrvatska glumica s inostranom karijerom Klara Mucci, koja je na bihaćkom filmskom festivalu članica žirija za dokumentarne i igrane filmove.

Bihać AVANTUNA Film festival trajat će do 25. augusta, kada su planirani dodjela priznanja i zahvalnica, te druženje s filmskim radnicima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu