Bosna i Hercegovina     | 25.08.2021. 12:31 |

Šteta: Alternativni prevoz za građane tokom trajanja rekonstrukcije pruge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. augusta (FENA) - U Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo postignut je dogovor sa prevoznicima "Gras" i "Centrotrans" o alternativnom prevozu putnika tokom izvođenja radova na obnovi prve dionice tramvajske pruge od Nedžarića do Ilidže.

- U narednom periodu, za vrijeme trajanja obnove tramvajske pruge građani će imati na raspolaganju autobuski prevoz koji će saobraćati svaki dan, jer tramvaj neće saobraćati na ovoj dionici. U pitanju je osam autobusa sa kapacitetom od 150 putnika - precizirao je ministar Šteta.

Autobusi će saobraćati sa terminala Ilidža do objekta Doma penzionera u Nedžarićima i od stajališta kod Heco pijace nazad do terminala na Ilidži, saopćeno je.

- Radnim danima autobusi će saobraćati svake tri minute, subotom svakih pet, a nedjeljom svakih sedam minuta. Prva vožnja radnim danima kreće u 5.10, a završava u 23.33. Subotom autobusi počinju saobraćati u 5.15 i završavaju u 23.35. Prvi autobus nedjeljom građani će imati na raspolaganju u 5.45, a zadnja vožnja za taj dan planirana je u 23.29 - pojasnio je ministar Šteta.

Dodao je kako veliki projekt, poput rekonstrukcije pruge, zahtijeva velike napore i odricanja.

- Svjestan sam činjenice da će građanima, posebno učenicima, ovo biti promjena, ali za realizaciju velikih projekata trebamo imati dodatnog razumijevanja, kako bismo u budućnosti imali siguran i kvalitetan tramvajski prevoz - istakao je ministar Šteta.

Podsjetio je i da je ranijim dogovorima uspostavljena i funkcionalna željeznička linija koja saobraća od Željezničke stanice do Pazarića.

- Do sada se uvođenje brzog voza na ovoj relaciji pokazalo kao pun pogodak i vjerujem da će građani u narednom periodu još više koristiti željeznički saobraćaj i radi brzine, ali i radi rasterećenja saobraćaja uopšte - dodao je ministar.

Osim novih linija koje će saobraćati na relaciji Ilidža-Nedžarići, građani će moći koristiti i već postojeće autobuske linije na relaciji Hrasnica-Vijećnica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu