Svijet     | 26.08.2021. 11:11 |

Sankcionirana Trumpova advokatica Sidney Powell

FENA Internet

DETROIT,  26. augusta (FENA) – Savezna sutkinja u srijedu je nametnula sankcije protiv svojevremene advokatice Trumpovog tima  Sidney Powell i drugih pravnika koji su pokrenuli parnicu u Michiganu, u pokušaju da ponište pobjedu predsjednika Bidena na izborima u 2020. godini.

Sutkinja Linda Parker navodi da pravnici koji su pokrenuli parnicu zbog svog nemara nisu istražili tvrdnje o navodnoj izbornoj prevari uoči pokretanja parnice u noći uoči Dana zhvalnosti.

- Ova parnica predstavlja istorijsku i duboku zloupotrebu pravnog procesa. Jedna je stvar preuzeti optužbu za osporavanje prava povezanih s navodno lažiranim izborima. Sasvim je druga stvar preuzeti optužbu radi zavaravanja saveznog suda i američkog naroda da vjeruju da su prava povrijeđena, bez obzira na to jesu li zakoni ili  prava u stvari narušeni.  To se ovdje desilo - piše Parker u obrazloženju odluke.         

Parker je naredila advokatima da plate državi Michigan i gradu Detroitu pravne troškove i da dovrše kontinuirano pravno obrazovanje.         

- U ovom slučaju nikada nije bilo riječi o prevari, riječ je o podrivanju vjere naroda u našu demokratiju  i uskraćivanju osnove za valjani sudski proces - dodala je Parker.

Državna tužiteljica Michigana Dana Nessel i advokati Detroita zatražili su od Parker da uvede sankcije protiv pravnika koji su pokrenuli postupak u ovoj godini, prenosi CBS News.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel