Regija     | 30.08.2021. 18:51 |

Na Kornatu obilježena 14. godišnjica tragedije

FENA Agencije

ŠIBENIK, 30. kolovoza (FENA) -  U spomen-parku na otoku Kornatu u ponedjeljak je obilježena 14. godišnjica tragedije u kojoj su, gaseći požar na Kornatu, poginula dvanaestorica vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnoga. 

Poginulim vatrogascima počast su odali članovi obitelji, prijatelji i kolege iz Šibensko-kninske županije i drugih krajeva Hrvatske te kolege vatrogasci iz njemačke pokrajine Baden-Württemberga.

Uime predsjednika Republike Hrvatske vijenac je položila njegova savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, uime predsjednika Hrvatskoga sabora saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev i u ime predsjednika Vlade glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Obitelji i prijatelji poginulih vatrogasaca te sudionici komemoracije obišli su mjesto tragedije, 12 kamenih križeva izgrađenih prema projektu arhitekta Nikole Bašića, koji je i sam bio na komemoraciji. 

U gašenju požara na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. poginula su dvanaestorica vatrogasaca. Šestorica su umrla na mjestu tragedije, a šestorica su umrla ubrzo nakon toga od teških opeklina.

U jednoj od najvećih mirnodopskih nesreća u Republici Hrvatskoj poginuli su Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin. 

Jedini vatrogasac koji je preživio tragediju je Frane Lučić iz Tisnog, prenosi Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu