Stranačke aktivnosti     | 03.09.2021. 14:40 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Raspakivanje Dejtona nedopustivo i opasno

Baš nas briga, s kim će Dodik razgovarati ali nas je briga šta je rezultat njegovih razgovora a to je inicijativa za raspakivanje Dejtona što je za nas nedopustivo – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović, osvrćući se na nedavni sastanak Milorada Dodika i Tajipa Erdogana.

„Problem je što je Dodik svojom izjavom poručio da je Dejton mrtav i da je potrebno novo političko rješenje za BiH, tražeći od Erdogana da se u tu temu uključi i posreduje. Tu se naše politike razilaze, oko toga se ne možemo apsolutno složiti. Tu sa Dodikom i SNSD-om nemamo nikavih dodirnih tački jer je to, ukoliko se u taj proces uđe, put nestanka Republike Srpske“ – poručio je Šarović.

On je kazao da je naivno vjerovanje da postoje danas unutrašnje okolnosti i faktori koji bi dozvolili i koji bi Republici Srpskoj dali, u tom novom političkom dogovoru isto ili više autonomnosti i nadležmnosti nego što to danas imamo.

„Naprotiv, uzeli bi nam sve ili mnogo više od toga što imamo i uzeli bi nam upravo ovi koji Dodiku sada odobravaju ovaj put i hvale njegovu inicijativu. Ideja mirne disolucije je tačka razlaza naših politika jer mi u SDS smatramo da je to najoposanija zamka za nespremnu Republiku Srpsku i mi kao stranka ćemo se odlučno suprostaviti svakoj takvoj inicijativi“ – zaključio je Šarović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Snage naroda

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel