Ekonomija     | 07.09.2021. 14:06 |

Otvoren poziv za učešće u mentorskoj mreži bh. dijaspore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - USAID projekat "Diaspora Invest" je otvorio novi poziv do 30. septembra za prijavu mentorima i mentoricama iz bh. dijaspore.

- Dovoljno je da mentor posjeduje relevantno iskustvo i znanje iz određene oblasti razvoja poduzetništva ili nekog specifičnog sektora, a mi ćemo na osnovu njihovih prijava, pronaći lokalne kompanije zainteresovane za podršku i saradnju. Najteže je napraviti prvi korak, a naše iskustvo pokazuje da dobre prakse iz svijeta mogu ubrzati razvoj domaćih poslovnih projekata. Prijavite se i postanite dijelom Mentorske mreže Biznis centra bh. dijaspore - saopćio je rukovodilac Biznis centra bh. dijaspore Armin Alijagić. 

Otvaranjem poziva USAID projekat "Diaspora Invest" i Biznis centar su predstavili pilot-aktivnost pokretanja programa mentorstva eksperata iz bh. dijaspore. Ove aktivnosti će biti fokusirane na pomoć mentora malim i srednjim preduzećima, obrtima i drugim oblicima start-up inicijativa u Bosni i Hercegovini. Riječ je o nastavku aktivnosti koje su se, u prethodnom periodu, realizirale kroz edukacijske radionice DiaWorks.

Alijagić pojašnjava da se bilježi značajan interes dijaspore da volonterski doprinese prenosu znanja iz svijeta u BiH, ali da nije postojao mehanizam povezivanja sa domaćim poduzetnicima.

Mentori iz dijaspore na navedeni poziv mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na https://bit.ly/mentori-di, saopćeno je iz USAID.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Rovčanin: Postoji snažna poveznica između organizacija civilnog društva i lokalnog razvoja (VIDEO)

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

USAID pomaže kompanije u pripremi za ISO certifikaciju 

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli