Stranačke aktivnosti     | 07.09.2021. 16:39 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok za zajednički nastup u RS-u

Povodom današnjeg sastanka predstavnika probosanskih stranaka u Doboju, Nezavisni blok izražava optimizam i uvjerenje da naredna izborna godina donosi boljitak Bosni i Hercegovini ali i jačeg njenog identiteta i suvereniteta, posebno u  entitetu Republika Srpska.

“Naziru se jake konture koje po prvi put u entitetu RS otvaraju prostor da Bosna i Hercegovina više nije statistička greška ili marginalizirana strana u odlučivanju. Namjerno ističem Bosnu i Hercegovinu u kontekstu sadašnjeg trenutka i svega onoga što je konkretna strategija i plan za buduću suradnju i nastup političkih stranaka u ovom dijelu naše zemlje.

Nezavisni blok će i dalje biti jedan od najsnažnijih zagovarača ovakvih susreta i djelovanjanja. Uvjeren sam u dobre izborne rezultate naredne godine i pravi zaokret Bosne i Hercegovine ka EU integracijama i NATO savezu,” izjavio je Elmedin Đuzel, predsjednik Glavnog odbora Nezavisnog bloka, učesnik današnjeg sastanka u Doboju.

Inače, danas je u Doboju usaglašeno da sve stranke do 01. oktobra dostave zvanične odluke svojih stranaka za pristupanje koaliciji koja će nastupati u entitetu RS što je prethodnica formiranja koordinacionog tijela na najvišem nivou.

“Ovim pristupom nastupati će se na nivou svih devet izbornih jedinica ponaosob a stranke će dostaviti prijedloge za izmjenu i dopunu Platforme i dokumenata koji su danas usvojeni kao što su Poslovnik ili sastavi komisija,” dodao je Đuzel.

Naredni sastanak biti će zakazan za kraj oktobra u Srebrenici, a domaćin je Stranka za BiH.

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu