Bosna i Hercegovina     | 09.09.2021. 13:25 |

Bogato iskustvo i kvalitetne kvalifikacije novih saradnika Maureen Cormack

FENA Fedzad Forto

WASHINGTON/SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Biro za Evropu i Evroaziju (EUR) ovog mjeseca pozdravlja pridruživanje nekolicine pojedinaca rukovodećem timu Glavnog ureda, gdje će raditi sa vršiteljicom dužnosti pomoćnika državnog sekretara Maureen E. Cormack u vođenju poslova za regiju Evrope i Evroazije u Ministarstvu vanjskih poslova SAD, odgovoreno je Feni iz Ureda glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova SAD.

Kako navode, ambasador Dereck J. Hogan pridružio se kao glavni zamjenik pomoćnika državnog sekretara, Robin Dunnigan kao zamjenik pomoćnika državnog sekretara za Centralnu i Istočnu Evropu, Gabriel Escobar kao zamjenik pomoćnika državnog sekretara za Južnu i Centralnu Evropu, medije i javnu diplomatiju, te Erika Olson kao zamjenik pomoćnika državnog sekretara za Kavkaz, regionalne konflikte i Južnu Evropu.

- Drago nam je što će raditi sa nama jer sa sobom u naš tim donose bogato iskustvo i kvalitetne kvalifikacije. Njihovo pridruživanje rukovodstvu Glavnog ureda EUR dio je redovitog procesa diplomatskih imenovanja u Ministarstvu vanjskih poslova SAD - navdeno je u odgovoru Feni.  

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Blinken i Fidan razgovarali o sukobu Izraela i Hamasa i pristupu Švedske NATO-u

State Department: Primjetno povlačenje srpskih vojnih snaga, ne miješamo se u istražni postupak

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu