Stranačke aktivnosti     | 16.09.2021. 15:35 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržava odluku grupe bošnjačkih odbornika u Skupštini opštine Srebrenica da ne prisustvuju sjednici na kojoj je smijenjen predsjedavajući Skupštine Ćamil Duraković.

Odluka odbornika Salke Tursumovića da prihvati kandidaturu za predsjedavajućeg i bude izabran glasovima srpskih odbornika je njegova lična odluka i nije u skladu sa dogovorom bosnjačkih odbornika sa sastanka koji je održan jutros.

U budućem radu Skupštine opštine Srebrenica Stranka će podržavati odbornike koji nastupaju jedinstveno, a među kojima je i naš odbornik Bernis Ademović, i insistirati da se interesi i prava Bošnjaka povratnika zastupaju na način kako je to jučer učinila poslanica u Skupštini RS Begija Smajić, a ne kao odbornik Salko Tursumović koji je suprotno dogovoru grupe vijećnika prihvatio da bude izabran isključivo glasovima srpskih odbornika.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Omerović: Zdravstvo ove godine troši tri milijarde maraka na nivou Federacije BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu