Stranačke aktivnosti     | 16.09.2021. 18:50 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

SDA Sarajevo: Člana Predsjedništva bira narod, a o Konakoviću će odlučivati građani koji danas nemaju vode 

Većinski vlasnik sarajevske “Trojke” i kantonalni zastupnik Elmedin Konaković ne bi trebao brinuti o Stranci demokratske akcije i uspjehu naših kandidata na predstojećim izborima, a posebno ne na državnom nivou. Neka se bavi Kantonom Sarajevo u kojem je stanje nikada gore, a kojim on tokom svoje dugogodišnje budžetske karijere cijelo desetljeće suvereno, ali neuspješno, upravlja. 

Vjerojatno svjestan da se njegov voz improvizacija i populizma bliži kraju putovanja, Konaković se, umjesto da preuzme odgovornost i obnaša vlast koju je osvojio uz pomoć "preletača", već drugi put krije iza Edina Forte. On i dalje misli i govori samo o SDA, koja uopšte ne vlada u Sarajevu, te vrijeme krati neozbiljnim izbornim prognozama. Odluku o članu Predsjedništva BiH donosi narod, a ne Konaković i njegova neuspješna kantonalna koalicija.

Ako je pak voljan upuštati se u izborne prognoze, neka promisli o razočarenju svih onih koji su povjerovali u njegove “kule i gradove”, a koji danas u Sarajevu nemaju vode. Neka se pripremi za suočavanje sa onima kojima je obećao pravdu, a dao “Nipotizam”, neustavne odluke, tajno vakcinisanje njegovih ministara vakcinama namijenjenim onkološkim pacijentima, nezakonita uhljebljenja svojih drugova, te kriminalne afere koje se svakodnevno otkrivaju.

Neka izbornu pobjedu ponovo obeća onima koji se zbog sloma komunalnih djelatnosti nakon 10 godina njegove vladavine Kantonom dave u smeću i smradu prljavog i zapuštenog grada. Neka se ne skriva i dalje iza Edina Forte i lažnih nestranačkih eksperata, već preuzme odgovornost i isturi vlastitu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ukoliko je toliko siguran u pobjedu kandidata NiP-a. Dok to ne učini, neka se konačno uhvati posla kantonalnog zastupnika.

 

                                                                                                                    PRESS SLUŽBA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu