Sport     | 17.09.2021. 11:15 |

Vlada TK objavila javne pozive za sportske stipendije i podršku mladima

FENA Saopćenje

TUZLA, 17. septembra (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona (TK) je objavila javne pozive za dodjelu sportskih  stipendija za 2021.  godinu i za odabir korisnika u okviru programa podrške mladima.

Kada je u pitanju podrška mladima radi se o tri programa i to subvencioniranje kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih, subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama i finansiranje i sufinansiranje projekata omladinskih udruženja.

Sve potrebne detalje i prijave obrasce zainteresirane osobe mogu preuzeti sa web stranice Vlade Tuzlanskog kantona.

U okviru programa za dodjelu sportskih stipendija, Kantonalna vlada i Ministarstvo kulture, sporta i mladih su osigurali 80.000 KM, a stipendije su namijenjene sportistima koji  su ostvarili zapažene  ili  perspektivne  sportske  rezultate  ili  sportske rezultate specijalne olimpijade, i sportistima - učenicima koji su se takmičili na Malim olimpijskim igrama TK i zvaničnim školskim takmičenjima organizovanim na nivou FBiH.

Pravo na dodjelu stipendije nemaju osobe koje se takmiče u kategoriji mlađoj od 14 godina, osim ako se radi o sportisti-učeniku, osobe koje u okviru sportske organizacije obavljaju funkciju trenera ili drugog stručnog lica, osobe koje imaju potpisan profesionalni ugovor sa određenom sportskom organizacijom, kojima je, od evropske i svjetske sportske federacije izrečena pravosnažna mjera zabrane takmičenja, te osobe kojima je izrečena pravosnažna kazna zbog kršenja antidoping pravila.

U okviru programa Podrška mladima Vlada i Ministarstvo su osigurali ukupno 240.000 KM, od čega 125.000,00 KM za subvencioniranje kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih, 80.000,00 KM za subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama i 35.000,00 KM za finansiranje i sufinansiranje projekata omladinskih udruženja.

Javni poziv za dodjelu  sportskih  stipendija  za  2021.  godinu je otvoren do 30.septembra 2021. godine, dok je javni poziv za odabir korisnika u okviru programa podrške mladima otvoren do 2. oktobra 2021.godine, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu