Stranačke aktivnosti     | 17.09.2021. 12:44 |

Priopćenje za javnost GO HRS Široki Brijeg

FENA Saopćenje

Široki Brijeg, 17.09.2021.

Nedopustivo je da se Trnjanima dovozi smeće s područja cijelog Širokog Brijega

Nakon što saznali da će se u njihovom naselju izgraditi pretovarna stanica za smeće, grupa građana mjesne zajednice Trn i Dobrkovića, u Gradu Širokom Brijegu, pozvala nas je da obiđemo lokalitet i da se uvjerimo u vjerodostojnost njihovih navoda.

Naravno, to smo i napravili i uvjerili da se zbilja događaju čudne stvari za budućnost Trnjana i Dobrkovićana, a za što ih se nije pitalo, potvrdili su ogorčeni mještani.

Hrvatska republikanska stranka (HRS) Široki Brijeg najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje vlasti u Širokom Brijegu jer od mještana Trna i Dobrkovića nije tražila suglasnost za izgradnju reciklažnog centra - pretovarne stanice smeća udaljenu 100-njak metara od FEAL-a i njihovih kuća.

HRS poziva medije da prekinu zavjet šutnje te da svojim objektivnim angažmanom pomognu mještanima Trna pišući o otpadu koje će im se dovoziti nedaleko od kuća a koje može predstavljati veliku opasnost zabušotine pitke vode, zdravlje ljudi, tlo i prirodni okoliš.

Nekadašnje javno dobro koje je koristila Duhanska stanica sada postaje odlagalište otpada.
Hrvatska republikanska stranka Široki Brijeg smatra kako Trnjane i Dobrkovićane treba pitati za njihovu budućnost, te uz ovo priopćenje za javnost, najmanje što može učiniti je to kako ćemo podržati peticiju ogorčenih građana, a koji su uz potpisivanje peticije, najavili i organiziranje prosvjeda.

Netransparentno da se krene s izgradnjom a da se ne organizira javna rasprava žele li Trnjani i Dobrkovićani na svojoj zemlji smeće s područja cijelog Širokog Brijega?


G.O. HRS-a Široki Brijeg

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

HRS

Vezane vijesti

Konferencija za novinare Hrvatske republikanske stranke

Priopćenje za javnost HRS-a

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu