Sport     | 18.09.2021. 19:54 |

Europa Judo Open 2021 - Francuski džudisti potvrdili epitet svjetske velesile

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Prvog takmičarskog dana na Europa Judo Openu, koji je počeo danas u Sarajevu, dominirali su reprezentativci Francuske.

U finalnom bloku i borbama za medalje, koje su počele odmah nakon ceremonije svečanog otvaranja, najviše uspjeha imali su francuski džudisti, koji su s dvije zlatne, pet srebrenih i pet bronzanih medalja opravdali epitet svjetske judo velesile.

Zlatne medalje za Trikolore osvojili su Leonie Gonzalez u kategoriji do 52 kg i Merlin Maxime u kategoriji do 60 kilograma.

Po dva najsjajnija odličja danas su osvojile Njemačka i Nizozemska. Njemica Seija Ballhaus bila je neprikosnovena u konkurenciji do 57 kilograma, dok je njena zemljakinja Sappho Coban slavila u kategoriji do 63 kilograma.

Zlata za Nizozemsku Osvojili su Amber Gersjes (do 48 kilograma) i Ivo Verhorstert (do 66 kilograma).

Jednu zlatnu medalju danas su uspjeli osvojiti i Mađari, i to zahvaljujući Benceu Borosu koji je trijumfovao  kategoriji do 73 kilograma.

Prvi dan Europa Judo Opena, koji je zbog pandemije koronavirusa održava u dosta specifičnim uvjetima, završen je bez medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Takmičenje se nastavlja sutra. U 10 sati kreću borbe u ženskoj konkurenciji u kategorijama -70 kg, -78 kg i +78 kg, dok će se muškarci boriti u kategorijama -81 kg, -90 kg, -100 kg i +100 kg, saopćeno je iz Judo Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Judo klub Borsa najuspješniji klub na prvenstvu Judo saveza HB

Dva zlata na Afrika openu za džudo tim BiH

Korina Džidić iz Borse osvojila broncu na Europskom kupu Italije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu