Bosna i Hercegovina     | 20.09.2021. 11:51 |

Udruženje inženjera saobraćaja obilježava Evropsku sedmicu mobilnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Udruženje inženjera saobraćaja i komunikacija u Bosni i Hercegovini će u srijedu kod mosta Ars Aevi na Vilsonovom šetalištu raznim aktivnostima obilježiti Evropsku sedmicu mobilnosti.

Tim povodom, kako je saopćeno,  Udruženje inženjera saobraćaja i komunikacija u BiH provodi projekt Mapiranje "zdravih" površina za kretanje održivih nemotorizovanih prijevoznih sredstava na području Sarajeva.

Ovom aktivnošću nastoje se identifikovati postojeće i potencijalne površine na području grada i predgrađa koje su raspoložive za kretanje održivih nemotorizovanih sredstava prijevoza (roleri. biciklo, romobil, električni romobil) sa najmanjim zagađenjem zraka.

Primarni ciljevi su orjentacija na promociju održivih sredstava prijevoza,  posebice među djecom i mladima, što u konačnici doprinosi poboljšanju kvaliteta života, na stazama i površinama koje su najmanje zagađenje zrakom.

Članovi Udruženja će informisati javnost o navedenoj temi putem različitih sredstava - podjela letaka, mapa, podjela materijala, fotografija, objava interaktivne mape, objave na stranicama udruženja te na društvenim mrežama.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu