Bosna i Hercegovina     | 20.09.2021. 12:37 |

Zasjedala Komisija za vanjske poslove, data saglasnost za ratifikaciju sporazuma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici dala je pozitivno mišljenje i Domu preporučila davanje saglasnosti za ratificiranje Sporazuma razmjenom nota između Vijeća ministara BiH i Vlade Japana o japanskoj bespovratnoj pomoći u iznosu od 500.000.000 japanskih jena.

Također, dala je saglasnost za ratificiranje Sporazuma razmjenom nota između Vijeća ministara BiH i Vlade Japana o japanskoj bespovratnoj pomoći u iznosu od 100.000.000 japanskih jena za opremanje medicinskih ustanova u BiH, Sporazuma o grantu između BiH, Republike Srpske, Grada Zvornika i Evropske investicione banke, Zajednički evropski fond za Zapadni Balkan/WB-IG04-BIH-ENV-02, BiH, WATSAN program (program vodosnabdijevanja i sanitarnih usluga) u Republici Srpskoj: Lokanj – Pilica: Vodosnabdijevanje faza 1 i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Tabanci u Gradu Zvorniku i Sporazuma o grantu između BiH, Federacije, Općine Jajce i Evropske investicione banke, Grant Zajedničkog evropskog fonda za Zapadni Balkan/WB-IG04-BIH-ENV-04, BiH, WATSAN projekat u Federaciji: Ulaganja u vodosnabdijevanje na desnoj obali rijeke Vrbas i smanjenje gubitaka vode u općini Jajce,

K znanju su primljeni Izvještaj sa Samita predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana i Evropskog parlamenta, koji je održan 28. juna 2021. godine u Briselu, te Izvještaj sa sastanka Međunarodnog sekretarijata Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koji je u periodu od 13. do 16. juna 2021. godine održan u Beogradu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu