Bosna i Hercegovina     | 20.09.2021. 16:36 |

Sarajlić i Lovrinović održali sjednicu Delegacije PSBiH u PSNATO

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Predsjedavajući delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO Asim Sarajlić i član komisije Nikola Lovrinović danas su održali 9. redovnu sjednicu Delegacije PSBiH u PSNATO.

Tokom sastanka upoznati su sa predstojećim aktivnostima Parlamentarne skupštine NATO. Zbog ograničenja uslovljenih pandemijom Covid-19, reduciran je broj učesnika na predstojećem 67. godišnjem zasjedanju PSNATO koje će biti održano od 8. do 11.oktobra 2021. u Lisabonu (Portugal), tako da bi PSBiH trebao predstavljati jedan od članova Delegacije.

Također, Sarajlić i Lovrinović upoznati su sa pozivom za učešće na predstojećem 101. Rose Roth seminaru PSNATO koji će biti održan od 15. do 17. novembra 2021. u Beogradu. Predviđeno je da tokom seminara u Beogradu bude razgovarano o brojnim pitanjima vezanim za aktuelno stanje na zapadnom Balkanu.

Razmatrali su i kalendar aktivnosti Međunarodnog sekretarijata i Parlamentarne skupštine NATO do kraja 2021. Opredijelili su se za učešće u radu i aktivnostima  Parlamentarne skupštine NATO u skladu sa statusom koji delegacija PSBiH ima u PSNATO istaknuvši da su od marta 2020., kada je pandemija covid-19 reducirala jedan broj aktivnosti, članovi Delegacije redovno online učestvovali u svim aktivnostima u organizaciji te asocijacije. 

Član Delegacije Obren Petrović  opravdao je svoj izostanak sa današnje sjednice Delegacije PSBiH u PSNATO, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu