Bosna i Hercegovina     | 22.09.2021. 15:05 |

Bratimile se najstarije općine Sarajeva i Skoplja: Stari Grad i Čair

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i načelnik Opštine Čair Skoplje Visar Ganiu potpisali su danas Sporazum o saradnji i bratimljenju. Na taj način povezale su se dvije najstarije općine Sarajeva i Skoplja najavivši buduću saradnju i razvoj prijateljskih odnosa u mnogim oblastima.

- Naše bratimljenje neće ostati mrtvo slovo na papiru i razvijat ćemo prijateljske odnose kroz različite infrastrukturne, kulturne, sportske i druge projekte - najavio je načelnik Hadžibajrić.

On je podsjetio da Općina Stari Grad ima potpisane sporazume o bratimljenju sa 24 opštine i grada iz brojnih zemalja sa kojima su dosad realizovani zajednički projekti, te nema sumnje da će se takva praksa nastaviti i sa ovom općinom.

Načelnik Čaira Visar Ganiu kazao je da je boravio u Sarajevu prije nekoliko mjeseci gdje je naišao na izuzetno gostoprimstvo, te je razgovarano o ovoj saradnji i bratimljenju.

- Danas započinjemo priču za koju vjerujemo da će trasirati jednu lijepu buduću saradnju, a posebno na očuvanju naše dvije najznačajnije dragocjenosti-Stare čaršije i Baščaršije jer naša Stara čaršija je druga čaršija na Balkanu po svojim starinama, tradiciji i običajima. Ovim potpisivanjem pokazujemo našu opredjeljenost za nastavak prijateljske saradnje sa BiH, a posebno sa opštinom Stari Grad koja je nama dosta slična - izjavio je načelnik Ganiu, saopćeno je iz Općine Stari Grad.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sarajevo - Počeli radovi na sanaciji parkinga u ulici Envera Šehovića

Dani žalosti u Berkovićima zbog pogibije oca i sina

Izaslanstvo Elektroprivrede HZ HB sastalo se s načelnikom Tomislavgrada

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu