Bosna i Hercegovina     | 23.09.2021. 15:12 |

Počela sanacija Doma kulture u Ustikolini

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 23. septembra (FENA) - Na području Općine Foča u FBiH počela je realizacija projekta sanacije Doma kulture u Ustikolini. Ovaj projekt je inicirala općina u cilju unapređenja ponude kulturnih i drugih sadržaja u ovom dijelu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Načelnik Mujo Sofradžija naglašava da se projekt vrijedan 40.302 KM u potpunosti finansira iz sredstava UNDP Projekta integriranog lokalnog razvoja, a radove izvodi firma Baša d.o.o. Ustikolina.

- Zgrada je izgrađena krajem sedamdesetih godina i od tada je bilo niz manjih intervencija i jedna rekonstrukcija krova. Sanacijom i modernizacijom zgrade Doma kulture, stvorit će se adekvatni uslovi za razvoj kulturnih sadržaja u Ustikolini, a i objekat će se zaštiti od daljnjeg propadanja i osigurati veća energetska učinkovitost - pojasnio je Sofraždija.

Precizirao je da je projektom predviđena sanacija unutrašnjosti objekta, stolarije, klupa i pozornice te djelimično krovne konstrukcije. Naglašava da je Dom kulture centralni objekat sa najvećim kapacitetima za realizaciju kulturnih ali i drugih sadržaja, pa je kao takav i jedan od najznačajnijih.

Dom kulture smješten je u samom centru Ustikoline, te sadrži veliku salu kapaciteta 260 sjedećih mjesta sa pozornicom, prostor za projekciju, veliku salu za sastanke, garderobere, sanitarne čvorove i ulazni hol. U okviru ovog objekta moguće je organizovati razne sadržaje - pozorišne predstave, koncerte, promocije knjiga, izložbe slika i druge kulturne manifestacije.

Završetak radova na sanaciji ovog objekta planiran je za kraj oktobra 2021. godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Sindikat Doma zdravlja Ustikolina ukazao na tešku situaciju u ovoj ustanovi

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu