Sport     | 26.09.2021. 10:57 |

Klizački par Ekatarina Mitrofanova/Vladislav Kasinskij nastupili u Njemačkoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine, klizački plesni par Ekatarina Mitrofanova/Vladislav Kasinskij, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupili su na takmičenju u umjetničkom klizanju ISU CS "Nebelhorn Trophy 2021", koje je održano od 22. do 25. septembra u Oberstdorfu (Njemačka).

Na takmičenju je učestvovalo 50 nacionalnih selekcija, elita svjetskog klizanja. Svi prisutni klizači borili su se, između ostalog, za osvajanje plasmana za učešće na najjačim svjetskim takmičenjima: Zimske olimpijske igre 2022, evropska i svjetska prvenstva.

Bh. klizački par Ekaterina i Vladislav, koji su tek prešli iz juniorske kategorije, gdje su bili i viceprvaci svijeta, u prvom seniorskom nastupu nažalost nisu se uspjeli kvalifikovati za nastup na ZOI 2022. Bez obzira na to, u kratkom programu imali su dobar nastup te osvojili dovoljan broj tehničkih bodova za normu potrebnu za nastup na narednom Evropskom prvenstvu u umjetničkom klizanju, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Deseto jubilarno takmičenje 'Kineski most' održano na Palama

Njemačka zatražila od Rusije da zatvori četiri od pet konzulata u njemačkim gradovima

Njemačke vlasti uhapsile sedam pristalica 'Islamske države'

Promo

M:tel: Nova ponuda odličnih telefona

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude