Bosna i Hercegovina     | 26.09.2021. 12:36 |

Planinari i ljubitelji divljih konja iz BiH i Hrvatske uživali na Cincaru

FENA Mario Loncar

LIVNO, 26. rujna (FENA) - Oko 250 planinara i ljubitelja divljih konja sudjelovalo je od petka do nedjelje na Danima Cincara 2021. koje organizira Planinarsko društvo 'Cincar' iz Livna.

Na visoravni Kruzi gdje se nalazi Planinarski dom i poznato obitavalište divljih konja, okupilo se oko 250 planinara većinom iz planinarskih društava BiH te nekoliko njih iz društava s područja Hrvatske, potvrdila je Feni jedna od organizatorica spomenutog događaja Jelena Bobetić.

Dodala je kako su sudjelovali planinari i ljubitelji prirode svih dobnih skupina od male djece s roditeljima do onih koji su zagazili u sedmo, odnosno osmo desetljeće života.

Planinarenje je, navela je Bobetić, započelo u subotu s tri kružne ture i različitim pravcima, a u prvoj se išlo od Planinarskog doma do planinskog vrha Cincar, dužinom 17 km i u trajanju od sedam sati.  

 - Druga je jednostavnija i namijenjena početnicima i starijim planinarima te zaljubljenicima u divlje konje. Duga je 15 km i trajala je pet sati. Treća tura je najmanje zahtjevna i kraća od spomenutih, a išlo se od Planinarskog doma do vrha Cincara te nazad - naglasila je Bobetić.

Za vrijeme trajanja Dana Cincara, domaćini su osigurali smještaj, objede i osvježenja za sve sudionike, a sva tri dana popraćena su druženjem planinara, zabavom i rekreativnim aktivnostima te razgledanju divljih konja koji obitavaju na tom području.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Memorijalni uspon na Bjelašnicu, sjećanje na planinare stradale prije šest decenija

Goraždanski planinari krenuli prema Nezuku

Zimska vježba za vodiče stanica planinarskih vodiča Split, Sarajevo i Mostar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu