Stranačke aktivnosti     | 28.09.2021. 20:02 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

- Danas je jednim potezom SNSD-a i odblokiran rad zajedičkih institucija BiH i „bivši njemački ministar g. Šmit“, kako su ga oslovljavali, priznat je za visokog predstavnika u BiH. Preciznije rečeno, kada Šmit pozove, Tegeltija i drugi ministri odobravaju privreneno finansiranje, rekao je Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa i istakao:

- Umjesto da traže saglasnost Narodne skupštine Republike Srpske za donošenje odluka na nivou BiH, oni kukavički, tokom trajanja sjednice NSRS, sazovu sjednicu Savjeta ministara i izdajnički prekrše zaključke našeg najvišeg zakonodavnog tijela o neučestvovanju u radu institucija BiH. Pri tome, kriju se iza opozicije, tvrdeći da su imali saglasnost lidera opozicionih stranaka. Jasno ću reći: lažu! Moji saglasnost nisu imali, niti sam razgovarao o tome sa njima, ističe Borenović.

Borenović kaže da je iznenađen dužinom trajanja poštovanja zaključaka NSRS od strane SNSD-a:

- Do sada je bila praksa da u Narodoj skupštini Republike Srpske predlože i usvoje zaključke o neučestvovanju u donošenju odluka na nivou zajedničkih institucija, a već sutra Dodik odleti u Sarajevo i donosi odluke u Predsjedništvu. Sad su, sa ponekim izletom, izdržali „čak“ dva mjeseca dok nisu potpisali potpunu izdaju i novo poniženje za najstariju instituciju Republike Srpske, kaže Borenović.

 

S poštovanjem,

Banja Luka, 28.9.2021.

Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu