Stranačke aktivnosti     | 30.09.2021. 20:52 |

Saopćenje za javnost NiP-a

FENA Saopćenje

Na sjednici Općinskog vijeća Novi Grad usvojeno nekoliko važnih inicijativa 

Na sjednici Općinskog vijeća Novi Grad koja je održana u četvrtak 30.9.2021. usvojeno je nekoliko važnih inicijativa vijećnika Naroda i Pravde među kojima je i inicijativa da Općina Novi Grad Sarajevo pristupi jedinstvenom antikoruptivnom sistemu koji već postoji u Kantonu Sarajevo.

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad problematizirano je prisustvo članice Općinske izborne komisije Adise Šuman na stranačkim sastancima, te je zatraženo da sama podnese ostavku ili će se u suprotnom od Centralne izborne komisije BiH (CIK) tražiti reakcija.

Pošto je uočeno da postoje ozbiljne sumnje u zloupotrebu prilikom sklapanja ugovora o djelu u Općini Novi Grad, zatraženo je da se Vijeću prezentiraju i svi ugovori o djelu sa Općinom za prethodni i tekući mandat.

Usvojena je i inicijativa za saradnju sa Uredom za borbu protiv korupcije KS i ulazak u jedinstveni registar čime će građani Novog Grada konačno imati uvid u zapošljavanje ali i trošenje budžetskog novca.

„Drago mi je da su ovu inicijativu podržali skoro svi vijećnici osim vijećnika Stranke za BiH na čijem je čelu načelnik Semir Efendić. Ovo je važan korak ka tome da se Općina Novi Grad kao i druge gradske općine u Sarajevu integrira u jedinstveni antikoruptivni sistem Ureda za borbu protiv korupcijie Kantona Sarajevo. Bitno je napomenuti da su do sada sve gradske općine osim Novog Grada već integrirane u spomenuti sistem koji omogućuje viši nivo transparentnosti rada javnih institucija te građanima omogućava uvid na koji način se raspolaže javnim resursima“, kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Mirza Selimbegović. 

Na današnjoj sjednici usvojena je i inicijativa da se po hitnom postupku pristupi sanaciji svih klizišta na području općine Novi Grad a podneseno je još nekoliko značajnih inicijativa od strane vijećnika Naroda i Pravde o čemu će biti upoznata javnost.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

NIP

Vezane vijesti

Narod i Pravda o najavljenom radnom sastanku - Odbacimo sujete, okupljanje je važno

Svečana akademija NiP-a - Dan nezavisnosti jedan od najznačajnijih datuma bh. historije

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu