Sport     | 01.10.2021. 13:59 |

Ivanković: Možemo puno napraviti u hercegovačkom derbiju

FENA Roland Grabovac

ŠIROKI BRIJEG, 1. listopada (FENA) - Trener Širokog Brijega Jure Ivanković optimističan je uoči gostovanja njegove momčadi kod Zrinjskog, a kao putokaz u toj utakmici poslužit će mu trijumf nad liderom prvenstva Tuzla Cityjem prije desetak dana na Pecari.

- Možemo puno napraviti u velikom hercegovačkom derbiju. Protiv Tuzla Cityja pokazali smo kako možemo igrati sa svim momčadima u ovoj ligi. Nitko nas nije nadigrao - izjavio je Ivanković na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, Tuzla i Zrinjski zasluženo pretendiraju na sam vrh ljestvice, ali i Široki je u solidnoj formi.

- Imamo pozitivan niz rezultata i želimo nastaviti tim putem i nakon hercegovačkog derbija. Maksimalno smo fokusirani na utakmicu. Uvijek je poseban naboj uoči ove utakmice. Vlada odlično ozračje u momčadi i idemo hrabro na gostovanje - poručio je.

Veznjak Širokog Brijega Jakov Blagaić, koji je ovog ljeta na Pecaru stigao iz Hajduka, istaknuo je kako je u Splitu naviknuo na visoko očekivanja te da ne osjeća neki poseban pritisak pred gostovanje kod Zrinjskog.

- Ne bih previše naglašavao pritisak. Svaki se sportaš mora znati nositi s time. Spreman sam, volio bih postići gol čim prije. Ipak, ne opterećujem se previše. Slušam trenerove upute i potpuno sam podređen uspjehu momčadi. Doći će i golovi i asistencije - kazao je Blagaić.

Za hercegovački derbi u Mostaru Ivanković neće moći računati na ozlijeđenog kapetana Božu Musu te viroznog Nicholasa Llanosa i Valentina Vujinovića.

Pravdu će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice, a susret se igra u subotu, 2. listopada, na stadionu pod Bijelim brijegom u 19 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu