Sport     | 14.10.2021. 20:16 |

FIFA otvorila istragu o incidentima u Tirani i Londonu

FENA Internet

ZURICH, 14. oktobra (FENA) - Međunarodna nogometna asocijacija (FIFA) otvorila je disciplinsku istragu o navijačkim neredima u dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru u utorak, izvijestile su strane novinske agencije.

Mađarski navijači sukobili su se s policijom na stadionu Wembley na utakmici I-grupe između Engleske i Mađarske nakon što su htjeli uhapsiti navijača koji je rasistički uvrijedio zaštitara.

U drugom meču u I-grupi između Albanije i Poljske došlo je do nereda nakon pogotka koji je postigao Karol Swiderski u 77. minuti. Domaći tim je nakon ovog gola počeo bacati predmete na teren, pa je francuski sudija Clement Turpin prekinuo meč na više od 15 minuta.

"Nakon što je pregledala snimke i analizirala događaje, FIFA je pokrenula disciplinski postupak zbog incidenata u Londonu i Tirani", saopćila je FIFA u saopćenju za javnost.

"Još jednom, FIFA oštro osuđuje takve incidente i naglašava nultu toleranciju prema nasilju i svim oblicima diskriminacije."

U julu je FIFA kaznila Mađarski nogometni savez s dvije utakmice odigrane pred praznim tribinama zbog neprimjerenog ponašanja navijača na utakmicama Evropskog prvenstva u Budimpešti i Münchenu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu