Stranačke aktivnosti     | 17.10.2021. 18:25 |

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Admir Atović mora biti smijenjen - retorika sukoba je neprihvatljiva i mora biti sankcionirana

Dok čekamo reakcije nadležnih Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH oštro osuđuje govor mržnje i retoriku sukoba na koju poziva konzul BiH u Frankfurtu, Admir Atović.

Pozivamo nadležne institucije, dva bošnjačka i srpskog člana Predsjedništva te Ministarstvo vanjskih poslova BiH, da reagiraju na zabrinjavajući događaj i javno pozivanje na sukobe i mobilizaciju „bosanaca muslimana“ na koje se aludira. Pozivamo i policijske i pravosudne institucije BiH na sve pravne korake prema navedenoj osobi za poticanje međunacionalne mržnje, sukoba i oružanih obračuna koji su neprihvatljivi.

Jasno je kako Atović nije u službi Bosne i Hercegovine nego u službi opasne i zapaljive retorike, čijim je korištenjem istovremeno naštetio i diplomatskom ugledu naše zemlje. Bosna i Hercegovina, unatoč problemima koji postoje i traže dogovor na najvišim političkim razinama, ne treba radikalne pojedince koji će svojom retorikom zazivati destruktivnu sudbinu u BiH.

Mladež HDZ-a BiH nastavit će pozivati na reakcije i sankcije za navedeno ponašanje te informirati javnost o (ne)djelovanju nadležnih institucija.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Mladež HDZ-a BiH: Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ BiH

Priopćenje Mladeži Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu