Sport     | 17.10.2021. 19:21 |

Široki slavio protiv Rudara

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 17. listopada (FENA) - U 13. kolu m:tel Premijer lige BiH momčad Širokog Brijega savladala je Rudar iz Prijedora rezultatom 2:1 na Pecari.

U 7. minuti prva ozbiljnija situacija na utakmici je donijela pogodak za vodstvo Širokog Brijega, Tonći Mujan je asistirao za Daniela Lukića koji postiže svoj četvrti pogodak u sezoni. Dvije minute kasnije Amoah je imao veliku šansu, ali je promašio iz izgledne pozicije.

U 22. minuti Llanos je imao dobru priliku, ali njegov udarac odlazi pored gola gostiju. Nikola Mandić iz slobodnog udarca sa 30 metara prizemnim udarcem pogađa za 1:1 u 24. minuti susreta.

Velika šansa za Široki pet minuta kasnije, Medić probija po desnoj strani i puca, a golman gostiju brani. Mujan je ubacio s lijeve strane, lopta dolazi do Llanosa koji zabija za 2:1 u 33. minuti utakmice. Udarac Zekanovića uz stativu gola domaćih u 39. minuti susreta.

Pokušaj Blagaića u 59. minuti je blokiran i ide pravo u ruke Šćekića. U 64. minuti žuti karton je u momčadi Rudara dobio Santos, u 77. minuti je kod domaćih opomenu zaradio Ikić. U 88. minuti Ikić je pokušao iz slobodnog udarca, ali je to zaustavio vratar gostiju Šćekić.

U sljedećem kolu Široki Brijeg gostuje kod Radnika iz Bijeljine, dok će Rudar na svom terenu dočekati Velež.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu