Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 14:19 |

Usora domaćin koordinacije načelnika, gradonačelnika i premijera iz reda HDZ BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. listopada (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvovao je u ponedjeljak u Usori redovitoj koordinaciji načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih vlada izabranih iz HDZ-a BiH.

Sastanku je prisustvovao i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić, domaćin koordinacije, predstavio je trenutnu situaciju u općini Usora, nakon čega su svi načelnici, gradonačelnici i predsjednici županijskih vlada izvijestili o aktualnim temama lokalnih zajednica s cijelog područja BiH.

Razgovaralo se o radu i aktivnostima, ali i problemima jedinica lokalne samouprave, aktualnom političkom stanju u BiH te zajedničkim projektima, odnosno kako pomoći općinskim, gradskim, županijskim vlastima i kako riješiti određene probleme lokalnih zajednica u suradnji s višim razinama vlasti.

Predsjednik HDZ-a BiH zahvalio je domaćinu na organizaciji sastanka i prezentirao trenutnu aktualnu političku situaciju.

Istaknuo je kako rješenja koja su prezentirana političkim dužnosnicima u BiH i predstavnicima međunarodne zajednice, u potpunosti implementiraju sve odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava te kako bi se njima osiguralo rješenje pitanja legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda.

Govoreći o suradnji lokalnih razina s višim razinama vlasti, naglasio je kako komunikacija i suradnja mora biti aktivna i svakodnevna kako bi se postojeći problemi prepoznali i kako bi se aktivno radilo na njihovu rješavanju.

Naglašena je i važnost usklađivanja razvoja lokalnih sredina s aktivnostima unaprjeđenja životnog standarda kroz podizanje ekonomskih, gospodarskih, infrastrukturnih i drugih projekata.

Ministrica financija FBiH Jelka Milićević govorila je o analizi utjecaja Prijedloga zakona o porezu na dohodak na proračune županija i jedinica lokalne samouprave.

Državni tajnik Milas govorio je o programima od interesa za Hrvate izvan RH, gdje se osvrnuo na ostvarene i aktualne programe.

Posebnu zahvalu uputio je Hrvatima iz BiH i prisutnim dužnosnicima na donacijama i pomoći u obnovi oštećenih zgrada na potresom stradalom području u Republici Hrvatskoj, navodi se u priopćenju HDZ BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu