Ekonomija     | 02.11.2021. 13:21 |

Udruženje Marathon i Turistička zajednica KS potpisali ugovor o saradnji (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Udruženje "Marathon" i Visit Sarajevo - Turistička zajednica Kantona Sarajevo potpisali su danas ugovor o saradnji, čime su postali strateški partneri u realizaciji ciljeva.

Na pres-konferenciji je rečeno da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Udruženje “Marathon” dijele viziju Sarajeva kao jednog od najpoželjnijih turističkih odredišta u Evropi koje ima potencijal da zajedničkom organizacijom događaja od značaja za turizam privuku što veći broj gostiju u grad stvarajući prepoznatljiv i vrijedan sportski sadržaj.

Predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici KS Kenan Magoda tvrdi da je od izuzetne važnosti pomoći tom udruženju te da je Sarajevo Marathon lider u organizaciji masovnih takmičenja koji doprinose izuzetnom ekonomskom razvoju KS i Federacije BiH.

-Svi učesnici doprinose razvoju KS. Za Turističku zajednicu KS je najvažnija slika koji posjetioci Sarajevo Marathona šalju iz Sarajeva - kazao je.

Vizija Sarajevo Marathona je, dodao je, da do 2025. godine postane lider u organizaciji masovnih uličnih trka.

- Siguran sam da će Visit Sarajevo i Kanton Sarajevo u mnogome pomoći u toj viziji – zaključio je.

Predstavnica Udruženja "Marathon" Sarajevo Selma Kukić kazala je da su zdravlje i ekonomija najvrijedniji resursi koji se kroz sport i turizma mogu pretvoriti u kapital.

Naglasila je da veliki sportski događaji privlače pažnju sportista, rekreativaca, organizacija i kompanija te da direktno utiču na ekonomiju zemlje.

Najavila je bogat sadržaj za narednu godinu koji će predstaviti na Trkačem partiju i Novogodišnjem trčanju na Igmanu. Izdvojila je polumaraton koji će biti održan u septembru, ali je najavila unapređenje projekta Škole trčanja.

Bh. viceprvak u polumaratonu Alija Imamović pozvao je sve građane da im se pridruže u trčanju, te realizaciji planova i ciljeva Udruženja.

Pogledajte https://www.fena.ba/video/6677/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1ZjRQR6QmDO_gBrV2kmz9yf7mnOX6-ZRj?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije