Stranačke aktivnosti     | 02.11.2021. 16:58 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Šarović: Stavljanje stranih zemalja na jednu od strana u BiH je pogrešno

Stavljanje stranih zemalja isključivo na jednu stranu u Bosni i Hercegovini je potpuno pogrešno i ne vodi ka rješavanju problema, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je upitao zašto se predstavnici stranih zemalja u BiH nijednom nisu osvrnuli na brojne neprimjerene izjave stranaka i političara iz Federacije BiH koje su upućene nakon nametanja odluke od strane Valentina Incka.

„Oni su po nekom svom šablonu odabrali krivca i misle da su to stranke iz Republike Srpske, neudubljujući se uopšte u razloge našeg nezadovoljstva i dali svoju ocjenu stanja, usto dajući ulogu visokom predstavniku koju on nema“, kazao je Šarović, dodajući da je nastup Kristijana Šmita u BiH je pod ozbiljnom sumnjom zbog nepotvrđivanja u Savjetu bezbjednosti.

Šarović smatra da je svaka pomoć u rješavanja problema u BiH dobrodošla, ali je mišljenja da niko iz inostranstva nema prava dijeliti lekcije legitimnim predstavnicima stranaka i društva.

„NJihovo nije da nam sole pamet i govore određene stvari, nego, ako hoće, mogu i imaju umjeća da pomognu u nekim situacijama kao što je turbulentna kriza u kojoj se sada nalazimo“, istakao je Šarović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu