Svijet     | 03.11.2021. 15:51 |

Kremlj odbacio Bidenove kritike upućene Putinu

FENA Internet

MOSKVA, 3. novembra (FENA) – Kremlj je odbacio kritike američkog predsjednika Joa Bidena upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za neučestvovanje na klimatskoj konferenciji UN-a.

- Njegova tundra gori – doslovno njegova tundra gori. On ima ozbiljne klimatske probleme i nije voljan da pokaže spremnnost da učini bilo šta - izjavio je Biden u utorak o Putinu i o šumskim požarima koji su zahvatili Sibir ovoga ljeta.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je u srijedu da se Moskva ne slaže s Bidenovom karakterizacijom. Kazao je da ruska delegacija na COP26 aktivno učestvuje na samitu.

- Ruska klimatska akcija nema cilj da bude vezana za skup. Mi, naravno, ne umanjujemo značaj skupa u Glasgowu, ali su ruske akcije konzistentne, ozbiljne i dobro promišljene - kazao je.

- Tundra zaista gori. Ne zaboravimo, međutim, da šume gore i u Kaliforniji, i u Turskoj i drugim zemljama. To su posljedice klimatskih promjena s kojima se suočavamo, a Rusija se, u izvjesnoj mjeri, suočava s mnogo ozbiljnijim izazovima - zaključio je Peskov, prenosi AP.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu