Bosna i Hercegovina     | 04.11.2021. 15:09 |

Japan donirao Domu zdravlja Livno sredstva za nabavku sanitetskog vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Ambasador Japana Makoto Ito posjetio je Ured premijera Kantona 10 gdje se sastao sa premijerom Ivanom Vukadinom, ministarom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Momćilom Bajićem te ministrom financija Draškom Dalićem i  ministrom poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Kantona Božom Perićem, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Premijer Vukadin je izrazio zahvalnost na stalnoj podršci Japana Kantonu 10, uključujući pomoć domovima zdravlja. Ambasador Ito je izrazio želju za daljnju ekonomsku i poslovnu saradnju u raznim poljima, uključujući oblast poljoprivrede.

Također, ambasador Japana Makoto Ito i čelnici Kantona 10 razmijenili su mišljenja o budućoj socio-ekonomskoj i kulturnoj saradnji.

Ovom prilikom, ambasador Ito prisustvovao je ceremoniji primopredaje za "Projekat opremanja Doma zdravlja u Livnu ambulantnim vozilom“, koja je održana u prostorijama Doma zdravlja Livno.

Svečanosti su prisustvovali ministar Bajić i direktor Doma zdravlja Livno Jandre Hrgić.

U okviru japanskog programa “Temeljne Grant Pomoći za projekte Ljudske Bezbjednosti (GAGP)”, Vlada Japana dodijelila je Domu zdravlja Livno sredstva u iznosu od 62.631 EUR (otprilike 122.500 KM) za nabavku sanitetskog vozila.

Projekat će doprinijeti poboljšanju ambijenta zdravstvene zaštite u Livnu. Dom zdravlja sada može pružiti adekvatne i pravovremene usluge prijevoza za 8.500 pacijenata godišnje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dom zdravlja Novi Travnik dobio novo sanitetsko vozilo vrijedno 120.000 KM (VIDEO)

Isporučeno sanitetsko vozilo Domu zdravlja Odžak

Dom zdravlja Orašje dobio novo sanitetsko vozilo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu