Bosna i Hercegovina     | 09.11.2021. 14:44 |

Čavara i Martić u posjeti Gradu Zenica

FENA Saopćenje

ZENICA, 9. novembra (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministar prostornog uređenja Federacije BiH Josip Martić posjetili su danas Gradsku upravu Zenice, a gradonačelnik Fuad Kasumović kao domaćin prezentirao je gostima aktivnosti Gradske uprave i planirane projekte.

Posebno je istakao projekte izgradnje Poslovno-rekreaciono-turističke zone Zenica jug, Privredno-poslovne zone Zenica sjever, podzemnih garaža, žičare Zenica-Smetovi te rekonstrukcije kompleksa otvorenih gradskih bazena. Razgovarano je i o jačanju saradnje između Federacije BiH i Grada Zenica.

- Informirao sam predsjednika i ministra prostornog uređenja Federacije BiH o realizovanim i planiranim aktivnostima,  otkako sam preuzeo funkciju gradonačelnika. Razgovarali smo i kako Federacija BiH može pomoći Gradu Zenica, da implementira planirane projekte - rekao je gradonačelnik Kasumović.

Kako navode u saopćenju za javnost Grada Zenica, sagovornici su se dotakli i političke situacije na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Pet zeničkih biznisa dobilo podršku fonda Grada Zenica i USAID-ovog programa podrške

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu