Bosna i Hercegovina     | 11.11.2021. 14:19 |

Izaslanstvo Ministarstva obrane BiH na ceremoniji obilježavanja Dana primirja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođeno ministrom obrane BiH Sifetom Podžićem, prisustvovalo je ceremoniji obilježavanja Dana primirja Prvog svjetskog rata, koje je danas u Sarajevu organizirala ambasada Republike Francuske u BiH.

U prisustvu najviših diplomatskih predstavnika država čiji su ambasadori akreditirani u BiH, EUFOR-a i NATO štab u Sarajevu, ambasadorica  Francuske Christine Toudic položila je vijenac na spomenik francuskim vojnicima poginulim za Francuski i mir u BiH od 1992. godine te pročitala prigodno obraćanje ministarstva branitelja i veterana Republike Francuske.

Uz ministra obrane BiH Sifeta Podžića, koji se pridružio ambasadorici Toudic u počasnom pozdravu, vojnoj ceremoniji je prisustvovao i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, visoki časnici Zajedničkog štaba OS BiH, kao i pripadnici Vojnog orkestra OS BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Srbiji se obilježava Dan primirja

Ceremonija dodjele nagrada 29. SFF-a u 21.30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo

Mase vjernika obavile ritual 'kamenovanja šejtana' na Arefatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu